Δοκιμασία πίστης για τον χριστιανό άντρα

πίσω σε: Περιγραφές και Συζητήσεις
Μοιραστείτε το:

Δοκιμασία πίστης για τον χριστιανό άντρα

          βίντεο

Δοκιμασία πίστης για τον χριστιανό άντρα

8:49

 

Περιγραφή του βίντεο

         Αυτό το βίντεο είναι μια δοκιμασία πίστης για εκείνους (τους άντρες) που θεωρούν ότι είναι χριστιανοί.
         Το βίντεο δείχνει μια χριστιανή ιερέα να διδάσκει ικανά το λόγο του Θεού.
         Το ερώτημα είναι: σε τι συγκεντρώνεται ο χριστιανός θεατής; Στο σώμα της ή στο πνεύμα της Βίβλου, που εκείνη παρουσιάζει;
         Ας πούμε ότι κάποιος λέει:
         «Δεν μπορώ να εστιαστώ στο πνεύμα, σκέπτομαι το σώμα.»
         Σημαίνει αυτό ότι το πνεύμα και το σώμα είναι ασυμβίβαστα; Προφανώς.
         Αν το σώμα δεν σε αφήνει να εστιαστείς, αφοσιωθείς, απορροφηθείς και αφομοιωθείς από το πνεύμα... Αν είσαι με το ένα μάτι στο Λόγο του Θεού και με το άλλο μάτι στο σώμα της ιερέα… - -

         Αν όμως είναι έτσι, αν δηλαδή είναι ασυμβίβαστα μέσα στην εκκλησία, γιατί είναι συμβιβάσιμα έξω από την εκκλησία;
         Και, αν δεν είναι συμβιβάσιμα έξω από την εκκλησία, τότε πώς μπορεί να λέει οποιοσδήποτε, ακόμα και ο παντρεμένος ιερέας, ότι είναι χριστιανός;
         Εσύ δεν κοίταξες, δεν αισθάνθηκες, δεν πόθησες, δεν έλπισες, δεν λαχτάρησες το άλλο φύλο;
         Κι αν ο λογισμός αυτός προϋποθέτει ότι εκείνη τη στιγμή αρνήθηκες το πνεύμα, το απόδιωξες απ' τη συνείδησή σου, πώς διαφέρεις από τον Ιούδα που έδωσε στον Χριστό το φιλί της προδοσίας, που είπε στους στρατιώτες: «Είναι αυτός»;
         Κι αν κάποτε πήγες να δικαιολογήσεις αυτόν τον λογισμό, και του αφιέρωσες ενέργεια και πράξεις κι ένα μοτίβο και δομή σκέψης –αν ο λογισμός αυτός έγινε η νοοτροπία σου–, δεν απόκτησες τότε μια διπλοπροσωπία;

         Το να μην είσαι διπλοπρόσωπος είναι άλλωστε και το θέμα του ίδιου της του κηρύγματος. Και το ντύσιμό της το πιο κατάλληλο για να ελέγξεις τη συνείδησή σου ως προς αυτό.
         Αν το κάνει ασυνείδητα, δείχνει αφέλεια.
         Κι αν το κάνει συνειδητά, είναι ιδιοφυία! Καταλαβαίνει ακριβώς τι χρειάζεσαι για να αναρωτηθείς αν είσαι ειλικρινής ή διπλοπρόσωπος μέσα και έξω από την εκκλησία.

                                       Συζήτηση για το βίντεο


Άννα-Ηλέκτρα Νίκου
Παιδιά, αυτοί είναι αιρετικοί κι όχι ορθόδοξοι. Οι γυναίκες λόγω της φύσης τους ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ να γίνουν ιερείς...

Κίμων
Δηλαδή η φύση των γυναικών είναι υλική και όχι πνευματική;

Άννα-Ηλέκτρα Νίκου
Φυσικά και έχουν πνευματικότητα οι γυναίκες. Αν ήταν να γίνονται ιερείς οι γυναίκες θα το είχε διδάξει ο Ιησούς. Οι γυναίκες λόγω της τρυφερότητας που έχουν από φύση, μητρότητα κλπ, είναι πολύ καλές για να βοηθούν είτε υλικά, είτε πνευματικά τους αναξιοπαθούντες , ασθενείς και γενικά όποιον έχει ανάγκη φροντίδας. Ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα οι ιέρειες, δεν έκαναν τελετές ιεροπραξίας εάν δεν υπήρχε επικεφαλής άνδρας ιερέας.

Κίμων
Δεν ξέρεις τι δίδαξε ο Χριστός. Ξέρεις μόνο τι η Εκκλησία λέει ότι δίδαξε ο Χριστός. Αν, πάλι, δεν το δίδαξε, μπορεί να είναι για άλλους λόγους, όπως ότι η τότε κοινωνία δεν θα το δεχόταν.
         Αντί να υποθέτουμε σχετικά με το τι ο Χριστός δίδαξε ή δεν δίδαξε, και για το λόγο, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε τη δική μας κρίση, που μας έδωσε ο Θεός για να την εξασκούμε και όχι να την αφήνουμε στο ράφι. Λοιπόν τι παρατηρούμε στις γυναίκες; Ότι έχουν πνευματικότητα ή ότι δεν έχουν; Λες: ότι έχουν. Τότε γιατί να μην διδάσκουν επίσης το Λόγο του Χριστού; Κι αν οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη εκ φύσης τάση προς την τρυφερότητα (κάτι που ομολογουμένως δεν παρατηρώ διόλου), τότε είναι οι καλύτερες για να κηρύττουν την τρυφερότητα που ο Θεός ή ο Χριστός αισθάνεται για εμάς, και να μας προτρέπουν να τον μιμηθούμε και να εκφράζουμε κι εμείς τέτοια τρυφερότητα.

Άννα-Ηλέκτρα Νίκου
Γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες γκουρού; Γιατί ο γυναικείος μοναχισμός δεν βγάζει αγίες όπως γίνεται στο Άγιον Όρος; Εξ΄ άλλου δεν είπα ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να διδάξουν τον λόγο του Θεού, απλά δεν πρέπει να γίνονται ιερείς.
         [προστέθηκε αργότερα: Κάποτε πήγα διακοπές με σκηνούλα. Φτάσαμε σε παραλία βράδυ και κουρασμένοι, στήσαμε τη σκηνή με τον φακό και κοιμηθήκαμε αμέσως. Το πρωϊ μας ξύπνησαν κουβέντες και πλατσουρητά. Φόρεσα το μαγιό μου και βγήκα. Πάγωσα. Ήταν όλοι γυμνοί! Παραλία για γυμνιστές.... Σοκαρίστηκαν κι αυτοί όμως που φόραγα μαγιό.... Ο άντρας μου πέταξε το μαγιό του, δεν μπόρεσα εγώ. Μετά από λίγη ώρα με συνήθισαν κι έπαψαν να με σχολιάζουν. Και γω δεν ασχολήθηκα πλέον με τη γύμνια τους, όλα φυσιολογικά. Όταν όμως πάω στην εκκλησία, λειτουργούμαι και κοινωνώ τον Θεό, φοράω φούστα μακρυά, ένδειξη σεβασμού στο Θείο... Εδώ μιλάει ιερό λόγο μία γυναίκα χωρίς ήθος... ] Τι περιμένεις όμως από αιρέσεις;;

Άννα-Ηλέκτρα Νίκου
Σκέπτομαι επίσης πως αυτή η γυναίκα έχει πληρωθεί από κάποιους αδρά . Σκοπός της είναι, όχι να μεταδώσει τον λόγο του Θεού, αλλά να ξευτιλίσει τον χριστιανισμό...

Κίμων
«Γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες γκουρού;»
Υπάρχουν.

«Γιατί ο γυναικείος μοναχισμός δεν βγάζει αγίες όπως γίνεται στο Άγιον Όρος;»
Δεν υπάρχουν γυναίκες αγίες; Σαφώς υπάρχουν. Άλλωστε κι εσύ λες ότι οι γυναίκες έχουν πνευματικότητα, άρα είναι φυσικό ότι γίνονται κι αγίες.

«Εξ΄ άλλου δεν είπα ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να διδάξουν τον λόγο του Θεού, απλά δεν πρέπει να γίνονται ιερείς.»
Με τα λόγια παίζουμε; Είναι φανερό ότι λέγοντας «διδάξουν το λόγο του Θεού», εννοούσα στην εκκλησία. Δεν εξήγησες γιατί δεν πρέπει να το κάνουν, μια που, όπως λες, έχουν πνευματικότητα…

«Τι περιμένεις όμως από αιρέσεις;;»
Ναι, τι περιμένεις από αιρέσεις; Ότι θα θεωρούν τις γυναίκες δεύτερης κατηγορίας ανθρώπους, αμαρτωλές Εύες, όπως η ορθοδοξία; Όχι, οι ποταπές αιρέσεις δίνουν ισότητα στις γυναίκες. Τι αίσχος!

Αν θεωρούμε τις γυναίκες αμαρτωλές, και φτιαγμένες για τη σάρκα, πρέπει να το πούμε. Κι όχι να τους λέμε: «Εσύ είσαι τόσο πνευματικό άτομο ώστε είσαι μόνο για να γεννάς σάρκα, απαγορεύεται να διδάσκεις στην εκκλησία», που είναι ανειλικρινές και σχιζοφρενές.

«Σκέπτομαι επίσης πως αυτή η γυναίκα έχει πληρωθεί από κάποιους αδρά .»
Της έδωσα εγώ πέντε κατοστάρικα για να φτιάξει το βίντεο. Μου λέει: «Κανα κατοστάρικο ακόμα έχεις φιλαράκι;» Της λέω: «Ρε αιρετικιά, τα πέντε δεν σε φτάνουν;»

Στο βίντεο βλέπουμε μια γυναίκα της οποίας η πράξη συμφωνεί με την βιβλική διδαχή ότι ο Θεός έφτιαξε τη σάρκα. Και λέω: αν ο Θεός έφτιαξε τη σάρκα, γιατί σκίζουμε τα ιμάτιά μας όταν βλέπουμε μια γυμνόστηθη γυναίκα να διδάσκει, και την αφορίζουμε ως αιρετικιά και πληρωμένη; Και, αν ο Θεός δεν έφτιαξε τη σάρκα, τότε πώς μπορεί ακόμα και ο παντρεμένος ιερέας να θεωρεί τον εαυτό του χριστιανό; Τότε ο κάθε παντρεμένος (ιερέας και λαϊκός) προδίδει το πνευματικό μήνυμα της χριστιανικής διδασκαλίας: ότι υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ της σάρκας και του πνεύματος.

Άννα-Ηλέκτρα Νίκου
Υπάρχει πόλεμος μεταξύ της σάρκας και του πνεύματος. Εάν δεν ξεπεράσουμε την σάρκα δεν φτάνουμε στον αγιασμό-ομοίωση. Και ο Χριστός "πειράστηκε". Όμως πολέμησε την ανθρώπινη φύση Του με νηστεία και προσευχή. Πολέμησε την σάρκα εξουδενώνοντάς την. Και Είπε: Ήρθα για να Χωρίσω οικογένειες. Όποιος θέλει να Με ακολουθήσει (στο Πνεύμα) να αφήσει οικογένεια και φίλους. Και να ξέρει ότι θα τον πολεμήσουν, όπως πολεμάν και Μένα. Ο κόσμος που ζούμε είναι της σάρκας. Ερχόμαστε σε σάρκα για να πολεμήσουμε και να την ξεπεράσουμε, πράγμα που κατάφεραν οι Άγιοι και γι αυτό κάνουν υπερφυσικά πράγματα. Υπέρ φυσικά, υπέρ σαρκικά. Μου λες ότι υπάρχουν γυναίκες γκουρού. Πού είναι; Γιατί δεν σηκώνεις διδασκαλίες τους; Φυσικά και Αγίασαν γυναίκες. Ακόμα και πρώην πόρνες, κατάφεραν να νικήσουν την σάρκα και να ξεφύγουν από αυτήν. Σαν γυναίκα που είμαι, δεν εστίασα στα βυζιά της "ιερέως". Άκουσα πολύ καλά τι είπε και τα είπε καλά. Όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χριστιανή. Είναι όπως οι σατανιστές που φοράνε τις κάπες κι από κάτω γυμνοί για τα όργιά τους. Για την λατρεία της σάρκας, της ανωμαλίας, της διαφθοράς.

         Κίμων
         Στο αρχικό σου μήνυμα έγραψες:
         «Παιδιά, αυτοί είναι αιρετικοί κι όχι ορθόδοξοι. Οι γυναίκες λόγω της φύσης τους ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ να γίνουν ιερείς... » Και αργότερα: «Εξ΄ άλλου δεν είπα ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να διδάξουν τον λόγο του Θεού, απλά δεν πρέπει να γίνονται ιερείς.»
         Αμφισβήτησα αυτόν σου τον ισχυρισμό. Πάνω σε ποια βάση τον αμφισβήτησα; Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις τι είπα και να το απαντήσεις.
         Το να εικοτολογούμε για το αν αυτή πληρώθηκε για να έχει τα στήθη της ακάλυπτα, για το αν είναι σατανίστρια και για το αν μετά θα φύγει για όργια δεν προωθεί τη συζήτηση.

         «Μου λες ότι υπάρχουν γυναίκες γκουρού. Πού είναι;»
         Δώδεκα γυναίκες γκούρου μπορείς να δεις εδώ:
         https://medium.com/@angsuman/notable-female-gurus-of-india-5e061d686d85

Άννα-Ηλέκτρα Νίκου
Έκοψες τα σχόλιά μου;; Γιατί δεν τα βλέπω ολόκληρα; Κι όχι μόνον τα δικά μου, αλλά και τα δικά σου και άλλων. Τι συμβαίνει;

Κίμων
Δεν μπορώ να συντμήσω δικά σου σχόλια. Δεν μου δίνει το Youtube αυτή τη δυνατότητα. Στο Firefox και στο Internet Explorer εμένα μού εμφανίζει τα σχόλια κανονικά.

Άννα-Ηλέκτρα Νίκου
Τώρα βλέπω και γω τα σχόλια κανονικά. Λοιπόν: δεν ήξερα για τις γυναίκες γκουρού. Τα αγγλικά μου δεν είναι καλά. Πρόσεξα πως ως επί το πλείστον αυτές οι γυναίκες αλληλεπιδρούν με κάποιον άντρα για να τον καθοδηγήσουν και να βοηθήσουν το έργο του... Τις θεωρώ "αδελφές ψυχές τους".
         Και αυτή είναι κατ' εμέ η φύση της γυναίκας. Να συμπληρώνει-συμπληρώνεται με άνδρα. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ζευγάρι σεξουαλικά, μπορεί να έχουν και άλλη σχέση. Το σεξ εξ΄άλλου είναι σαρκικό και χονδροειδών δονήσεων και σε κρατά στην "παχειά" ύλη, όπως το φαϊ και γενικά πράγματα σχετικά με την σάρκα. Η χρησιμότητά του είναι καθαρά για αναπαραγωγή.
         Υπάρχει κι ο "πλατωνικός έρως". Καθαρά πνευματική κατάσταση. Και το σώμα λυώνει από ηδονή καθώς κι όλη της η ύπαρξη. Εκεί η γυναίκα λειτουργεί στο φούλ. Σε συνάρτηση με τον άνδρα της απαλλαγμένοι από την ανάγκη της σάρκας είναι ικανοί να φθάσουν ψηλά και να λειτουργήσουν έως ομοίωσης. Αυτό είναι για μένα ανδρόγυνο.

Άννα-Ηλέκτρα Νίκου
Όσο για τις μοναχές, ο Σύζυγός τους Ιησούς Χριστός τις Υπερκαλύπτει, εννοώ αυτές τις λίγες που αγίασαν , καθώς και τους-τις Μάρτυρες. Στο Άγιον Όρος όμως εκεί στην έρημο οι ασκητές φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, ξεφεύγουν τελείως στα πνευματικά πεδία. Η υπεροχή του άνδρα. Και μοναχός και ιερέας, λειτουργός των Αχράντων του Θεού μυστηρίων. Δεν ξέρω εάν σε κάλυψα. Σου εξέθεσα αναλυτικά τις απόψεις μου.

         Avraam Lazaridis (σχολιάζοντας το βίντεο)
         Σίγουρο είναι πως δεν φτιαχτήκαμε με ρούχα.
          Αν όλοι κυκλοφορούσαμε γυμνοί, όπως κάποτε, δεν θα υπήρχε θέμα συζήτησης.
         Αν όλοι οι άνθρωποι ζούσαν στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης, πάλι δεν θα υπήρχε θέμα.
         Εάν αυτή η ιερέας (λέει πως είναι) απευθύνεται και δοκιμάζει την πίστη (την εστίαση στον Θεό και όχι στις ανθρώπινες φυσικές ανάγκες), των πολύ εξελιγμένων συνανθρώπων μας (δεν γνωρίζω αν κάποιος της το έθεσε σαν καθήκον) τότε υπάρχει θέμα με τον πνευματικό της οδηγό, γιατί αυτό θα μπορούσε να έχει νόημα μόνο εάν επρόκειτο για δοκιμασία προς συγκεκριμένο άτομο ή άτομα, που βρίσκονται στο μονοπάτι της πνευματικής πορείας κατ' επιλογή τους, και ζητούν αυστηρή δοκιμασία.
         Το να απευθύνεται όμως δημόσια με αυτό τον τρόπο και με δική της πρωτοβουλία νομίζω πως κάνει μεγαλύτερη ζημιά από ωφέλεια στην θρησκεία για την οποία μιλάει.

         Κίμων
         Νομίζω όμως πως το ερώτημα που έθεσα είναι βαθύτερο, και αφορά το αν η θρησκεία θα έπρεπε να παρουσιάζει την ύλη και το σώμα ως φτιαγμένα από το Θεό. Και υπόδειξα την σχιζοφρένια στη θρησκεία, από τη μία να λέει ότι φτιάχνονται από τον Θεό, κι από την άλλη να απαγορεύει το γυμνό. Διότι αν το γυμνό απαγορεύεται, και δεν είναι κάτι που είναι "σωστό" να το δείχνεις, τότε ο Θεός σταματά να είναι ο Θεός της ύλης, και γίνεται ο Θεός του πνεύματος. Και η ζωή μας καλείται να κάνει το ίδιο, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εξωραΐσεις και χωρίς αμφισημίες.

         Άννα-Ηλέκτρα Νίκου
         Μην ξεχνάς όμως τον Παράδεισο. Όταν ο Θεός έπλασε την Ευα, ζούσαν και οι δύο γυμνοί - Πνευματικά ενωμένοι και μεταξύ τους και με τον Θεό.
          Η αιδώς εμφανίστηκε μετά την παρακοή-πτώση. Η Θρησκεία δημιουργήθηκε πολύ αργότερα και απευθύνεται σε αμαρτωλούς πλέον ανθρώπους.
         Δεν βλέπω σχιζοφρένεια στην θρησκεία. Την βλέπω όμως σε όλους εμάς και η αιτία της είναι ο χωρισμός μας από τον Θεό...

         Κίμων
         Η Εύα δίνει στον Αδάμ να φάει ένα μήλο. Το φάγωμα του μήλου κάνει την Εύα και τον Αδάμ να κρύψουν το σεξουαλικό τους όργανο από τον Θεό, γιατί ντρέπονται για αυτό. Άρα το φάγωμα του μήλου είναι μια πράξη που σχετίζεται όχι με το μήλο, που είναι απλά ένα σύμβολο, μα με το πράγμα για το οποίο ντρέπονται και κρύβουν, που είναι το σεξουαλικό όργανο. Το φάγωμα του μήλου είναι, συμβολικά, η χρήση του σεξουαλικού οργάνου.
         Γιατί δεν έκρυψαν απ' το Θεό το πέλμα τους; Γιατί όχι το μικρό δαχτυλάκι του χεριού; Γιατί όχι την άσχημη κρεατοελιά στη μύτη; Γιατί ειδικά το σεξουαλικό όργανο; Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία για να καταλάβεις τι έδωσε η Εύα στον Αδάμ· και το λόγο που, εξαιτίας αυτού που του έδωσε, άρχισε «να γεννά με πόνο τα παιδιά της στη Γη», όπως την καταράστηκε να κάνει ο Θεός (ας θυμηθούμε πως η Εύα δεν είχε μέχρι τότε παιδιά, γιατί ήταν αγνή και δεν έκανε σεξ με τον Αδάμ).
         Λοιπόν είσαι αγνή και δεν έχεις σεξουαλικές σχέσεις με τον Αδάμ. Μετά τρως ένα μήλο, κρύβεις το σεξουαλικό σου όργανο και ο Θεός σε πετά απ' τον Παράδεισο στη Γη και σε καταριέται να γεννάς με πόνο γήινα παιδιά.
         Και ισχυριζόμαστε πως το μήλο είναι ένα μήλο, και όχι ένα σύμβολο για τη σεξουαλική πράξη – το πραγματικό αντικείμενο της θείας απαγόρευσης;
         Και από τότε, ποιο είναι το αντικείμενο της θείας απαγόρευσης; Να μην τρώμε μήλα; Ή να μην κάνουμε σεξ; Τι έκαναν οι άγιοι; Δεν έτρωγαν μήλα; Ή ακολούθησαν τη θεία προτροπή να μην κάνουν σεξ, έμειναν αγνοί κι έτσι προχώρησαν προς την αγιότητα;

         «Δεν βλέπω σχιζοφρένεια στην θρησκεία. Την βλέπω όμως σε όλους εμάς και η αιτία της είναι ο χωρισμός μας από τον Θεό...»
         Ο χωρισμός μας από το Θεό είναι ότι προτιμάμε την ύλη από το πνεύμα. Μπορείς να το πεις σχιζοφρένια, μια που σχίζει το νου μας σε δυο κομμάτια – στην ανάγκη του υπερβατικού και στην ανάγκη του υλικού. Και το υλικό μασκαρεύεται ως υπερβατικό – όπως ο πόθος μας για το σώμα αυτού του άντρα ή της γυναίκας, που δήθεν θα μας κάνει να ξεπεράσουμε τη δυστυχία μας και θα μας εισαγάγει στον «παράδεισο».
         Στο βαθμό που η θρησκεία μάς βοηθά να εκλογικεύσουμε τον πόθο μας για την ύλη, ισχυριζόμενη πως ο Θεός τη δημιούργησε, μετέχει σε αυτή τη σχιζοφρένια.
         Σίγουρα η σχιζοφρένια θα υπήρχε και χωρίς θρησκεία. Γιατί είμαστε υπαρξιακά διχασμένοι. Ψάχνουμε να βρούμε χρυσό στην απομίμησή του.

         Άννα-Ηλέκτρα Νίκου
         Δεν συμφωνώ πως το μήλο συμβολίζει την σεξουαλική πράξη. Γιατί ο Θεός να μας δώσει σεξουαλικότητα εάν δεν χρησίμευε; Θεωρώ ότι συμβολίζει την ανυπακοή προς την απαγόρευση. Ο ανυπάκουος είναι εγωϊστής, φίλαυτος, ισχυρογνώμων, δεν έχει το πνεύμα της ταπεινότητας και της αγάπης.
         Όσο για : "Και από τότε, ποιο είναι το αντικείμενο της θείας απαγόρευσης;" Δεν υπάρχει πλέον . Η πτώση μας κι ο αποχωρισμός μας από τον Θεό ( μ' όλα τα συνεπακόλουθα) είναι υπέρ αρκετά..
         Για την σχιζοφρένεια τα ίδια λέμε. Είναι από τον διαχωρισμό μας από τον Θεό. Απ' όταν πέσαμε στην ύλη. Ας μην ξεχνάμε και την πτώση του άλλου μεγάλου εγωϊστή. Του Εωσφόρου. Εμείς ευτυχώς έχουμε την μετάνοια και χάρη σ' αυτήν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε κοντά Του.
         Επίσης έχω ένα ερώτημα αναπάντητο, θα στο θέσω να μου πεις την γνώμη σου. Σκέπτομαι πως όλο αυτό το μάτριξ που ζούμε, δημιουργήθηκε εξ' αιτίας της πτώσης μας. Εδώ όμως δεν μπορώ να συνδυάσω τους εξωγήινους πολιτισμούς. Στην Δημιουργία λέει, πως έγιναν όλα και στο τέλος ο άνθρωπος. Υπάρχουν άραγε και άλλα γένη (μη ανθρώπινα δλδ) ή είμαστε εμείς οι ίδιοι που ταξιδεύουμε στο χωροχρόνο;

         Κίμων
         «Δεν συμφωνώ πως το μήλο συμβολίζει την σεξουαλική πράξη. Γιατί ο Θεός να μας δώσει σεξουαλικότητα εάν δεν χρησίμευε; »
         Πρέπει όμως να απαντήσεις στον συλλογισμό μου. Το ότι το μήλο συμβολίζει το σεξ είναι το συμπέρασμα ενός συλλογισμού. Όταν παραβλέπεις το συλλογισμό και δεν τον απαντάς, η ισχύς του παραμένει.

         Ως προς το γιατί ο Θεός να μας δώσει σεξουαλικότητα, σε ρωτώ: Ο Θεός είναι φίλος σου; Τον ξέρεις; Μιλάς σαν να είναι φίλος σου και σου είπε: «Σας έδωσα σεξουαλικότητα». Η σωστή ερώτηση δεν είναι γιατί ο Θεός μάς έδωσε σεξουαλικότητα, μα γιατί η θρησκεία λέει πως αυτό έκανε. Μπορείς να παρατηρήσεις πως η θρησκεία λέει αντιφατικά πράγματα, γι' αυτό και λέω ότι είναι σχιζοφρενής. Από τη μία λέει «ο Θεός σε έκανε για να ζήσεις», από την άλλη δημιουργεί όντα που για να ζήσουν πρέπει να σε σκοτώσουν. Όταν ένα τέτοιο ον σκοτώνει το παιδί σου, δεν είναι λογικό να πούμε πως αυτό ήθελε ο Θεός; Εφόσον η θρησκεία λέει πως δεν έκανε μόνο τον άνθρωπο αλλά και τα άλλα ζώα, άρα και τα ζώα που ζούνε από τον φόνο του παιδιού σου.
         Το ίδιο και για το σεξ. Από τη μία λέει η θρησκεία πως αυτός έκανε τα γεννητικά μας όργανα για να τα χρησιμοποιούμε, από την άλλη σού λέει: «Αν θες να αγιάσεις, να βρεις τον Θεό, μην τα χρησιμοποιείς». Δηλαδή αυτό που βλέπουμε να κάνουν οι άγιοι. Και, όπως έδειξα, όλος ο τρόπος που είναι φτιαγμένη η ιστορία για τους πρωτόπλαστους έντονα υποδηλώνει πως το αντικείμενο της ανυπακοής δεν ήταν η χρήση ενός φρούτου μα μια πράξη μεταξύ των Πρωτοπλάστων που περιελάμβανε τα γεννητικά όργανα.
         Όταν είσαι μια θρησκεία, θέλει πολλά κότσια να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια. Διότι οι άνθρωποι δεν θέλουν την αλήθεια, και δεν θα θέλουν και σένα ως θρησκεία άμα τους λες την αλήθεια. Και πώς θα ζήσεις, αν δεν σε πληρώνουν οι άνθρωποι για να ζεις ως ιερέας; Θα κάνεις κάτι άλλο και πάει η θρησκεία και μαζί της κι εσύ.
         Λοιπόν από τη μία λένε την αλήθεια, και μας δίνουν ως πρότυπα αυτούς που τσαλαπατούν το σώμα τους (περιλαμβανομένου και του Χριστού, των αγίων, των μαρτύρων κλπ), και σε ντύνουν μέχρι τους αστραγάλους και σου λένε δεν επιτρέπεται να φοράς αυτό κι εκείνο και τα λοιπά και τα λοιπά, και μετά σου λένε «όμως ο Θεός έκανε το σώμα σου, την σεξουαλικότητά σου και την ύλη».
         Αυτή είναι η σχιζοφρένια της θρησκείας.

         «Σκέπτομαι πως όλο αυτό το μάτριξ που ζούμε, δημιουργήθηκε εξ' αιτίας της πτώσης μας.»
         Αυτό το μάτριξ είναι όλη η ύλη. Δεν προήλθε από μια πτώση των ανθρώπων. Όλη η ύλη έπεσε. Όλα τα ζώα ζουν παρόμοια με τον άνθρωπο, τη δίψα, την πείνα, τον πόνο, την ματαιότητα, ζουν στο ίδιο μάτριξ με αυτόν. Έπεσαν και αυτά από τον ουρανό επειδή έπεσε ο άνθρωπος; Μήπως ήθελαν να του κάνουν παρέα;
         Όλα έχουν πέσει. Όχι βέβαια εξαιτίας κάποιου Αδάμ και Εύας, μα της αρχαϊκής ενέργειας και συνειδητότητας που έχασε την δύναμή της και έγινε ύλη. Κι έτσι, όλη η ύλη υπάρχει και σε άλλες διαστάσεις. Άμα βγεις απ' το σώμα σου, βλέπεις τις άλλες διαστάσεις της ύλης. Δεν έχει μόνο ο άνθρωπος ψυχή, όλα έχουν ψυχικές διαστάσεις, αν και η χριστιανική θρησκεία δεν το δέχεται αυτό. Όμως όταν βγεις απ' το σώμα σου, το βλέπεις ότι έτσι είναι.
         Λοιπόν όλα έπεσαν, και όλα ξαναβρίσκουν την αρχική ενέργεια, που είναι ο Θεός, αν μπορούν να γυρίσουν στην αρχική κατάσταση. Μέσα σε αυτή την οδύσσεια της ύπαρξής τους ως μεμονωμένων όντων, αποκτούν σώματα: οχήματα της ψυχής τους. Υπάρχουν αναρίθμητα τέτοια οχήματα, που δημιουργήθηκαν σε αυτόν και σε άλλους πλανήτες. Ένα από αυτά είναι το ανθρωποειδές σχήμα. Όντα που έχουν αυτό το σχήμα υπάρχουν τόσο στη Γη όσο και σε άλλους πλανήτες (και διαστάσεις). Αυτό απαντά το ερώτημά σου:

         «Εδώ όμως δεν μπορώ να συνδυάσω τους εξωγήινους πολιτισμούς. Στην Δημιουργία λέει, πως έγιναν όλα και στο τέλος ο άνθρωπος. Υπάρχουν άραγε και άλλα γένη (μη ανθρώπινα δλδ) ή είμαστε εμείς οι ίδιοι που ταξιδεύουμε στο χωροχρόνο;»
         Δεν κάνει διαφορά τι λέει ένα βιβλίο. Η Δημιουργία είναι απλά ένα βιβλίο. Υπάρχουν τόσα βιβλία… Υπάρχουν βιβλία που είναι γεμάτα πληροφορίες για ανθρωποειδή και μη ανθρωποειδή είδη σε άλλους πλανήτες απ' τον δικό μας. Όταν ακούς διαλέξεις από ανθρώπους που αλληλεπίδρασαν με εξωγήινους, ή διαβάζεις κρατικές πληροφορίες που απελευθερώθηκαν στη δημοσιότητα ίδιου περιεχομένου, πρέπει να αναρωτηθείς: Είναι όλοι τρελοί, απλά επειδή έτσι υποδηλώνει ένα εβραϊκό βιβλίο που γράφηκε πριν από χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια;
         Το ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε την έβδομη μέρα διατυπώνεται καλύτερα ως εξής: Ο Θεός δημιουργεί το εξελιγμένο ον μέσα από την δική Του ενέργεια.
         Έζησα μία μέρα της δημιουργίας, και σε αυτή ο Θεός έφτιαξε ένα μέρος από το πνευματικό μου σώμα.
         Υπάρχουν επτά τέτοιες μέρες, και μετά έφυγες από το Μάτριξ. Δηλαδή πέρασες στον Παράδεισο.
         Μπορεί να έχεις ένα συγκεκριμένο σώμα, π.χ. ενός ανθρώπου ή ενός Γκρίζου (εννοώ την εξωγήινη φυλή), και ο Θεός να έρθει μέσα σου για να σου χαρίσει ένα μέρος της ενέργειάς του. Η μετατροπή ενός μέρους της σωματικότητάς σου σε πνεύμα είναι «μία μέρα της δημιουργίας».
         Ο σχηματισμός των ίδιων των σωμάτων –ανθρώπινων και μη, γήινων ή εξωγήινων– συμβαίνει για άλλους λόγους, όχι λόγω του Θεού. Θεός είναι η δύναμη που σε υψώνει στον Ουρανό. Δεν είναι η δύναμη που δημιουργεί το μικρό νυχάκι του ποδιού σου, ή το δόντι που καρφώνει η οχιά στο λαιμό του παιδιού σου.
         Τον Θεό και τις ενέργειές του δεν τα ψάχνεις στην ύλη αλλά στο πνεύμα. Η ύλη είναι μια ζούγκλα, ένας συρφετός σωμάτων και παθών που χαρακτηρίζονται από έλλειψη νοήματος, πόνο, προσωρινότητα, θνητότητα και φόνο. Το πνεύμα είναι η άρση της ύλης, η ακύρωσή της και η υπέρβασή της. Τούτο είναι το γνήσιο νόημα της θρησκείας, όταν δεν μας μπερδεύουν με παρηγοριές τύπου: «Μην στεναχωριέστε παιδιά μου, ο Θεός έκανε και την ύλη επίσης. Μπορείτε να απολαύσετε ευτυχισμένα τα σαρκικά σας πάθη!»
         Θρησκεία δεν είναι να πιστεύεις ό,τι λένε τα εβραϊκά βιβλία, μα να ταυτίζεσαι με το πνεύμα αντί με την ύλη. Γι' αυτό η αποχή από το σεξ, γι' αυτό οι νηστείες, γι' αυτό η φιλανθρωπία. Για να αναιρέσεις την ταύτισή σου με το σώμα σου.



 

 

----------------------br /> ---------------------------------