Σωκράτης – ο παραδειγματικός φιλόσοφοςΤο εγώ, η ψυχή και το πνεύμαΕπιστημονικές αποδείξεις για τη μετενσάρκωση

Σωκράτης – ο παραδειγματικός φιλόσοφος

Στη σημερινή κουλτούρα τείνουμε να παραβλέπουμε την βασική ένταση μεταξύ της υλικής και της πνευματικής μας φύσης.  Ο Τζάκομπ Νίντλμαν, Ph.D. (Jacob Needleman), βραβευμένος Αμερικανός φιλόσοφος και καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, συγγραφέας τού «Καρδιά της φιλοσοφίας» και «Οι Νέες Θρησκείες», παρουσιάζει τον Σωκράτη ως τον παραδειγματικό φιλόσοφο, ο οποίος, μέσα από τα ερωτηματικά που έθετε, έφερνε στους ανθρώπους μεγαλύτερη επίγνωση βαθύτερων στρωμάτων της συνειδητότητάς τους. Διαβάστε εδώ την εισαγωγική παράγραφο, η οποία παρουσιάζει τον ομιλητή αλλά δεν περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο κλιπ. Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε επίσης μεταφρασμένη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια της συζήτησης, που εμβαθύνει στην προσωπικότητα του Σωκράτη, καθότι το απόσπασμα αυτό δείχνει μόνο τα εννιά πρώτα λεπτά της τριαντάλεπτης συνέντευξης.
9:03
Read more

Το εγώ, η ψυχή και το πνεύμα

Απόσπασμα από τη συνέντευξη με τίτλο: «Το Εγώ, η Ψυχή και το Πνεύμα», με τον Arthour Young, εφευρέτη του ελικοπτέρου Bell, του πρώτου ελικοπτέρου που έλαβε εμπορική άδεια. Η παρακάτω είναι η εισαγωγική παράγραφος που παρουσιάζει το θέμα και λίγα λόγια για τον ομιλητή. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γεια σας. Είμαι ο Τζέφρεϊ Μίσλαβ και σήμερα θα συζητήσουμε τη φύση του εαυτού και του σύμπαντος. Έχουμε όλοι μας μια εικόνα του εαυτού μας, που βασίζεται στην κοινή λογική, ότι είμαστε ξεχωριστοί από τον κόσμο γύρω  μας. Ωστόσο οι μυστικιστές, και τώρα πολλοί επιστήμονες, λένε ότι το σύμπαν είναι ένα, ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Πώς είναι δυνατόν να έχουμε αυτή την αίσθηση της χωριστότητας, κι ωστόσο να είμαστε όλοι μας παράλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ μας; Μαζί μου είναι σήμερα ο Arthur Young, εφευρέτης του ελικοπτέρου Bell, του πρώτου ελικοπτέρου που έλαβε εμπορική άδεια. Είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου Έρευνας της Συνειδητότητας, στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Κι είναι δημιουργός μιας θεωρίας διαδικασιών, η οποία συνδέει όλες τις γνωστές επιστήμες με τη μυθολογία, την πνευματικότητα και την παραψυχική εμπειρία. Ο Άρθουρ είναι επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των: "The Reflexive Universe", "Η Γεωμετρία του Νοήματος" και "Προς τα πού είναι η Έξοδος;" Καλώς ήλθες, Άρθουρ. Χαίρομαι που είμαι πάλι μαζί σου.
6:20
Read more

Επιστημονικές αποδείξεις για τη μετενσάρκωση

Στο βιβλίο του "Η Ζωή πριν από τη Ζωή" ο Δρ Τζιμ Τάκερ, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βιργινίας, παρουσιάζει πραγματικές περιπτώσεις ανθρώπων που μετενσαρκώθηκαν, βασίζοντας σε θεωρητικό επίπεδο τη δυνατότητα της μετενσάρκωσης σε εξελίξεις στην κβαντική φυσική. Στηρίζοντας το επιχείρημά του σε πάνω από τέσσερις δεκαετίες επιστημονική έρευνα στη ζωή περισσότερων από δυόμισι χιλιάδων παιδιών, δημιουργεί ένα ισχυρό θεμέλιο για την αντίληψη ότι ζούμε αλλεπάλληλες ζωές. Αρχίζει με την ιστορία του Γουίλλιαμ, που γεννήθηκε πέντε χρόνια μετά τον σκοτωμό του αστυνομικού παππού του, κι είχε γενετικά ελαττώματα παρόμοια με τις μοιραίες πληγές που υπέστη ο Τζον κατά το θάνατό του. (Σημείωση: Το ότι αυτή η ομοιότητα δεν μπορεί να οφείλεται στα γονίδια είναι προφανές και δεν απαιτεί εξήγηση. Πολέμιοι της θεωρίας της μετενσάρκωσης αποδίδουν την ύπαρξη αναμνήσεων στη γενετική. Ετούτη εδώ είναι μία από τις κατηγορίες περιπτώσεων όπου η γενετική δεν θα μπορούσε ούτε καν υποθετικά να αποτελέσει επεξηγηματικό παράγοντα.)  Ο Γουίλιαμ ήταν σε θέση, στα τρία του χρόνια, να αναφέρει τις τελευταίες στιγμές τού Τζον, τις οποίες δεν θα ήταν δυνατόν να γνωρίζει. Μετά είναι το παιδί στην Τουρκία που επέμενε να το φωνάζουν με το όνομα ενός ανθρώπου που είχε ζήσει ογδόντα μίλια μακριά. Όταν το πήραν σε εκείνη την πόλη, το παιδί βρήκε το δρόμο για να πάει στο σπίτι του ατόμου εκείνου και αναγνώρισε τους γονείς του μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο από ανθρώπους. Όλες οι ιστορίες ελέγχθηκαν από επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα και κάθε πιθανότητα απάτης απαλείφθηκε. Το παρόν βίντεο παρουσιάζει απόσπασμα από τηλεοπτική συνέντευξη του συγγραφέα.
9:49
Read more