Νίκησε την αρνητικότητα
βίντεο
Νίκησε την αρνητικότητα
|
α) Περιγραφή του βίντεο
Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής; Να ξεπεράσουμε την αρνητικότητα – νοητική, συναισθηματική και σωματική.
Γιατί είναι αυτός ο σκοπός της ζωής; Διότι, όταν μπορούμε να χειριστούμε την ενέργεια της ζωής, και δεν την εκδηλώνουμε με αρνητικούς τρόπους, μα την μεγαλώνουμε και την κατευθύνουμε προς το ανώτερο και ευρύτερο, τότε υψωνόμαστε πάνω από το υλικό, θνητό πεδίο, σε πεδία που ταιριάζουν με την ποιότητα αυτή.
Και τότε τα μαθήματά μας προχωρούν σε άλλα επίπεδα. Αποφοιτούμε από το τοπικό δημοτικό του χωριού μας και φεύγουμε για το γυμνάσιο στη μεγάλη πόλη.
Φίλη ψυχή, γράψε καλά στις εξετάσεις· αναβάθμισε την ακαδημαϊκή σου απόδοση· μάθε τη διαφορά του καλού και κακού· του θετικού και αρνητικού· τι σε στενεύει και τι σε διευρύνει.
Στοχάσου τα δεδομένα της ζωής, επεξεργάσου τα με την ηθική σου διαίσθηση.
Ανάπτυξε την καλαισθησία σου.
Άνοιξε τα μήκη και τα πλάτη της εμπειρίας σου.
Το αρνητικό, ό,τι σε κολλάει στο περιορισμένο, εξέτασέ το με την εμπνευσμένη λογική.
Άφησε τη λύπη στον κόσμο των σκιών και μπες στο Φως.
Όπως λέει και το αγγλικό σλόγκαν,
«Πάρτο απόφαση. Δεν θα αισθανθείς καλά μέχρι να ΚΑΝΕΙΣ τη ΔΟΥΛΕΙΑ».
Σημείωση: Το βίντεο συντίθεται από αποσπάσματα από 24 διαφορετικά βίντεο, τα οποία ενώνω εννοιολογικά μέσα από ενδιάμεσους σχολιασμούς.
β) Προφυλάξεις σχετικά με το κρύο νερό
Πιστεύω πως αν το σώμα είναι μεσόκοπο, και δεν έχει πολλές δυνάμεις και δυνατή καρδιά, το κρύο νερό αντενδείκνυται, γιατί ταλαιπωρεί την καρδιά (και ίσως θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή). Συνεπώς ότι η έκθεση σε κρύο νερό είναι για νέους και ίσως και για εκείνους τους μεσόκοπους ανθρώπους που συνεχίζουν να έχουν δυνάμεις.
Όποιος έχει δυνάμεις, σαφώς νιώθει πολύ-πολύ καλύτερα με το κρύο νερό.
Όποιος δεν έχει δυνάμεις, μπορεί να χρησιμοποιήσει νερό λιγότερο κρύο, που δεν νιώθει να κουράζει την καρδιά του, αφού πρώτα αρχίσει με ζεστό.
Στην πραγματικότητα, είναι πιο απλό ακόμα και για τους νέους να αρχίζουν με ζεστό και να τελειώνουν με ζεστό. Όσο ξέρω, η γιόγκα συστήνει για τον πολύ κόσμο τη σειρά: ζεστό - κρύο - ζεστό. Ούτε ξαφνικά κρύο, ούτε να τελειώνεις με κρύο και να κινδυνεύεις να κρυολογήσεις μετά. Βέβαια εξαρτάται και από την εξωτερική θερμοκρασία, όπως και από τις ιδιαίτερες οργανικές δυνάμεις και την "τρέλα" του καθενός. Οι γιόγκι στα Ιμαλάια κάνουν παρόμοια με τον Γουίμ Χοφ. Αλλά δεν έχει ο καθένας τις δικές τους οργανικές δυνάμεις.
Σημειωτέον πως, αν μετά το κρύο νερό μπουν κατευθείαν ρούχα στο σώμα, και δη πολλά, μπορεί να αρχίσουμε να έχουμε φαγούρα και να νιώθουμε άβολα. Δηλαδή χρειάζεται μια σταδιακή προσαρμογή του σώματος σε υψηλότερες θερμοκρασίες, στο διάστημα ολίγων λεπτών.
Ασκήσεις αναπνοής μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε.
Διαλογισμό μπορεί να κάνει όποιος νιώθει αρκετά ήρεμος για να κάτσει ακίνητος, χωρίς να ζορίζεται ιδιαίτερα, για κάποια ώρα.
----------------------
---------------------------------