Τι βιώνεις όταν βγαίνεις από το σώμα σου
(αστρική προβολή)
βίντεο
Τι βιώνεις όταν βγαίνεις από το σώμα σου (αστρική προβολή)01:30:00
|
α) Περιγραφή του βίντεο
Ο Τοντ Ακαμέσης είναι δάσκαλος της αστρικής προβολής. Έχει διδάξει σε χιλιάδες ανθρώπους πώς να διαχωρίζονται απ' το σώμα τους και να αναζητούν ανώτερη γνώση στα αστρικά πεδία, γνώση που αφορά την πνευματική ζωή, το θάνατο και την αναγέννηση. Η ομιλία του είναι πολύ απλή και άμεση, χωρίς αυτοπροβολή. Διηγείται τις εμπειρίες που τον έκαναν να αντιληφθεί πως ζούμε όλοι διπλές ζωές, σαν στο Matrix -- έχουμε ένα διπλότυπο του υλικού σώματος, ένα ψυχικό σώμα, που ζει μια αθέατη στα μάτια μας ζωή όταν, λιπόθυμοι και ασυνείδητοι, κοιμόμαστε.
Πώς να ξυπνήσουμε την επίγνωση αυτής της αθέατης διάστασης του εαυτού μας; Πώς να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, στις κρυφές του και αόρατες πτυχές; Πώς να δονηθούμε σε ανώτερες συχνότητες, αναζητώντας να επιλύσουμε τα άλυτα προβλήματα της ύλης -- την έλλειψη νοήματος, τη φθορά και τελικά την καταστροφή μας;
Πώς να δημιουργήσουμε μια ζωή μέσα στο νου, μες στην ψυχή, πώς να χρησιμοποιήσουμε την υλική ζωή για να περάσουμε ζωή στο μέρος εκείνο της ύπαρξής μας που συνεχίζει να υφίσταται μετά το θάνατό μας;
Πώς να το ζωντανέψουμε;
Ο Ακαμέσης παρουσιάζει τη δική του προσπάθεια να ζωντανέψει την ψυχή του: τη δυνατότητα που της παρείχε να διαχωρίζεται από το υλικό σώμα, και να ενεργοποιείται, να δραστηριοποιείται και να εκφράζεται στα άυλα πεδία.
Σε μια εποχή που ακόμα κι αυτή ίδια η ύπαρξη της ψυχής αμφισβητείται έντονα από εκείνους που δεν τη νιώθουν μέσα στο ίδιο τους το σώμα, ο Ακαμέσης μας δίνει πρακτικές συμβουλές συντονισμού με τον κρυμμένο μας εαυτό.
Η ομιλία βιντεοσκοπήθηκε στο τριήμερο συνέδριο Αλήθεια, Μυστήρια και Νέα Σύνορα (Glastonbury Symposium), ένα από τα πιο παλαιά και αναγνωρισμένα συνέδρια εναλλακτικής σκέψης στη Βρετανία.
http://www.glastonburysymposium.co.uk/
β) Σχετικά με την ταινία Inception
Την ταινία Inception παρακολούθησαν στους κινηματογράφους μισό εκατομμύριο Έλληνες και σε διεθνές επίπεδο παραμένει η 29η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Η τεράστια προσπάθεια και σκέψη που έγινε για να γραφεί το σενάριο περιγράφονται γλαφυρά στη σχετική καταχώριση της ελληνικής Γουικιπίντια στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://el.wikipedia.org/wiki/Inception
Η πλοκή είναι εν συντομία η ακόλουθη:
«Ο Ντομ Κομπ είναι ένας εξειδικευμένος κλέφτης, ο καλύτερος στο επικίνδυνο είδος του: να κλέβει πολύτιμα μυστικά βαθιά μέσα από το ασυνείδητο ανθρώπων όταν κοιμούνται, όταν ο νους τους είναι στην πιο ευάλωτή του κατάσταση. Η σπάνια του ικανότητα τον έχει καταστήσει ένα περιζήτητο παίκτη στον προδοτικό καινούργιο κόσμο της επιχειρηματικής κατασκοπείας, αλλά τον έχει επίσης μετατρέψει σε διεθνή φυγά και του έχει κοστίσει όλα όσα ποτέ αγάπησε. Τώρα δίνεται στον Κομπ μια ευκαιρία να εξιλεωθεί. Μία τελευταία δουλειά θα μπορούσε να του δώσει πίσω τη ζωή του, μα μόνο αν μπορέσει να επιτελέσει το ακατόρθωτο – την Απαρχή (Inception). Αντί για την τέλεια ληστεία, ο Κομπ και η ομάδα του των ειδικών χρειάζεται να κατορθώσουν το αντίστροφο: η δουλειά τους δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να την εμφυτεύσουν. Αν το κατορθώσουν, θα μπορούσε να είναι το τέλειο έγκλημα. Αλλά κανένας βαθμός προσεκτικής σχεδίασης ή πείρας δεν μπορεί να προετοιμάσει την ομάδα για τον επικίνδυνο εχθρό που μοιάζει να προβλέπει την κάθε τους κίνηση. Έναν εχθρό που θα μπορούσε να προβλέψει μόνο ο Κομπ.»
https://fmovies.is/film/inception.zlzm
Ενδελεχής εξήγηση της ταινίας εδώ:
http://skoteiniaithousa.blogspot.gr/2010/09/inception-2010.html
Στη Συνοπτική του Κριτική, το Αθηνόραμα γράφει:
«Θεαματικό, γεμάτο εκπλήξεις και μοντέρνες κινηματογραφικές ιδέες, το βραβευμένο με 4 Όσκαρ ονειρικό ταξίδι του Κρίστοφερ Νόλαν ξεπερνά τα προβλήματα της σεναριακής του εσωστρέφειας, βγάζοντας τον θεατή ζαλισμένο αλλά εκστατικό από τον αφηγηματικό του λαβύρινθο. Το ενήλικο χολιγουντιανό θέαμα του καινούργιου αιώνα σε οσκαρική κι εμπορικά χρυσοφόρα συσκευασία.»
http://www.athinorama.gr/cinema/movie/inception-10000393.html
Το ενδιαφέρον λοιπόν είναι πως το χολιγουντιανό αυτό θέαμα που χαρακτηρίζεται "επιστημονικής φαντασίας" τελικά περιγράφει κάτι πραγματικό, σύμφωνα με τον ομιλητή του βίντεο, τον Τοντ Ακαμέση.
Δύο αποσπάσματα από την καταχώριση στην Γουικιπίντια:
https://el.wikipedia.org/wiki/Inception
1) «Ο [σεναριογράφος της ταινίας] Κρίστοφερ Νόλαν δήλωσε ότι για να ολοκληρώσει το σενάριο αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν αρκετοί άνθρωποι μοιράζονταν το ίδιο όνειρο. "Μόλις αφαιρέσεις την ιδιωτικότητα, έχεις δημιουργήσει έναν άπειρο αριθμό από εναλλακτικά σύμπαντα, στα οποία οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν με νόημα, κύρος, βάρος και δραματικές συνέπειες". »
2) «O Ντι Κάπριο τελικά δέχτηκε [να πρωταγωνιστήσει στην ταινία] επειδή "εντυπωσιάστηκα από το κόνσεπτ - αυτό το όνειρο-ληστεία και το πώς αυτός ο χαρακτήρας πρόκειται να ξεκλειδώσει τον ονειρόκοσμο και τελικά να επηρεάσει την πραγματική ζωή του." »
Έναν κόσμο από όπου απουσιάζει η ιδιωτικότητα, όπου δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από κλεισμένες πόρτες, όπου τα πάντα είναι φανερά και τίποτα μυστικό, όπου όλοι βλέπουν όλους γιατί όλοι είναι μέρος όλων – αυτό τον κόσμο της διαφάνειας και της ενότητας, του φωτός και της διευρυμένης, ομοιογενούς και οικουμενικής ύπαρξης συναντάμε όταν πεθαίνουμε, σύμφωνα με τα άτομα που πέθαναν και ξαναγύρισαν στη ζωή (μεταθανάτιες εμπειρίες). Όσο είμαστε ζωντανοί τον συναντάμε στις ονειρικές εμπειρίες "αγίων", κατά τις οποίες άγιοι μάς επισκέπτονται στον ύπνο μας, στο Συλλογικό Ασυνείδητο που περιγράφει ο διάσημος ψυχίατρος Καρλ Γιουνγκ (τόσο διαφορετικός από τους υλιστές και διαπλεκόμενους ψυχιάτρους των καιρών μας) και ακόμη στην ίδια μας την ηθική συνείδηση, που παρακολουθεί τι κάνουμε πίσω από σφαλιστές πόρτες, ποια είναι τα πραγματικά μας κίνητρα και πώς αλλάζουμε ή περιφρονούμε την πραγματικότητα καθώς επιζητούμε να επιτελέσουμε και δικαιώσουμε άνομους στόχους.
Ένας κόσμος που δεν καθορίζεται από ξεχωριστές λάμπες, μα από το φως που τις διαπερνά, φωτίζοντας ένα κοινό συνειδησιακό χώρο: τον χώρο της ψυχής και του πνεύματος, που επέφερε τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Αυτός είναι ο κόσμος της ταινίας Inception, στο φόντο μιας ιδέας που οι φίλοι του κινηματογράφου έβρισκαν ανέκαθεν γαργαλιστική (αν και όχι αδιαμφισβήτητα ηθική): την «τέλεια ληστεία»…
--------------------------------------
Συζητούμε το βίντεο εδώ:
https://new.youtubetranslations.gr/Astral_travel_secrets_Todd_Acamesis_discussion.htm
----------------------
---------------------------------