Νίκησε την αρνητικότητα

πίσω σε: Περιγραφές και Συζητήσεις
Μοιραστείτε το:

Νίκησε την αρνητικότητα

          βίντεο

Νίκησε την αρνητικότητα (1/2)

Η περιγραφή του βίντεο βρίσκεται εδώ.
Συζήτηση για το βίντεο βρίσκεται εδώ.

01:21:09

Νίκησε την αρνητικότητα (2/2)

Προφυλάξεις σχετικά με το κρύο νερό: διαβάστε πιο κάτω.

01:04:56


                  Προφυλάξεις σχετικά με το κρύο νερό

         Πιστεύω πως αν το σώμα είναι μεσόκοπο, και δεν έχει πολλές δυνάμεις και δυνατή καρδιά, το κρύο νερό αντενδείκνυται, γιατί ταλαιπωρεί την καρδιά (και ίσως θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή). Συνεπώς ότι η έκθεση σε κρύο νερό είναι για νέους και ίσως και για εκείνους τους μεσόκοπους ανθρώπους που συνεχίζουν να έχουν δυνάμεις.
         Όποιος έχει δυνάμεις, σαφώς νιώθει πολύ-πολύ καλύτερα με το κρύο νερό.
         Όποιος δεν έχει δυνάμεις, μπορεί να χρησιμοποιήσει νερό λιγότερο κρύο, που δεν νιώθει να κουράζει την καρδιά του, αφού πρώτα αρχίσει με ζεστό.
         Στην πραγματικότητα, είναι πιο απλό ακόμα και για τους νέους να αρχίζουν με ζεστό και να τελειώνουν με ζεστό. Όσο ξέρω, η γιόγκα συστήνει για τον πολύ κόσμο τη σειρά: ζεστό - κρύο - ζεστό. Ούτε ξαφνικά κρύο, ούτε να τελειώνεις με κρύο και να κινδυνεύεις να κρυολογήσεις μετά. Βέβαια εξαρτάται και από την εξωτερική θερμοκρασία, όπως και από τις ιδιαίτερες οργανικές δυνάμεις και την "τρέλα" του καθενός. Οι γιόγκι στα Ιμαλάια κάνουν παρόμοια με τον Γουίμ Χοφ. Αλλά δεν έχει ο καθένας τις δικές τους οργανικές δυνάμεις.
         Σημειωτέον πως, αν μετά το κρύο νερό μπουν κατευθείαν ρούχα στο σώμα, και δη πολλά, μπορεί να αρχίσουμε να έχουμε φαγούρα και να νιώθουμε άβολα. Δηλαδή χρειάζεται μια σταδιακή προσαρμογή του σώματος σε υψηλότερες θερμοκρασίες, στο διάστημα ολίγων λεπτών.

         Ασκήσεις αναπνοής μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε.
         Διαλογισμό μπορεί να κάνει όποιος νιώθει αρκετά ήρεμος για να κάτσει ακίνητος, χωρίς να ζορίζεται ιδιαίτερα, για κάποια ώρα.

 

 

----------------------
---------------------------------